Activisten van Greenpeace beklimmen het boorplatform Polar Pioneer van Shell
NOS Nieuws

Actievoerders Greenpeace na zes dagen van boorplatform

Activisten van Greenpeace hebben een protestactie op een olieboorplatform van Shell in de Stille Oceaan beëindigd. Zes dagen geleden klommen ze op het platform om te protesteren tegen olieboringen in het Noordpoolgebied.

De zes actievoerders waren maandag bij Hawaï op het boorplatform Polar Pioneer geklommen, terwijl het door een groot schip naar de Noordpool werd gesleept. Shell, dat het boorplatform least, was naar een rechter in Alaska gestapt om een einde aan de actie te maken.

De Greenpeace-activisten besloten uiteindelijk zelf het boorplatform te verlaten omdat er hoge golven op komst waren. De actievoerders zijn in opblaasboten gestapt en naar het Greenpeace-schip Esperanza gevaren, dat in de buurt was. Ze benadrukken dat ze met nieuwe acties zullen komen.

Campagneleider bij Greenpeace Nederland Faiza Oulahsen zei begin deze week dat de boringen in het Noordpoolgebied tot een olieramp zullen leiden. Volgens haar bestaat er geen bewezen effectieve methode om een olielek in het gebied te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl