Ajax viert de 0-1 van Kolbeinn Sigthorsson

Ajax stelt kampioensfeest PSV uit

Ajax heeft het kampioenfeest van PSV ten minste met een week uitgesteld. De Amsterdammers waren in Almelo met 2-0 te sterk voor Heracles en hebben met vier wedstrijden voor de boeg tien punten minder dan de aanstaande kampioen uit Eindhoven.

Ajax had in Almelo voor rust meer balbezit, maar deed er vrij weinig mee en kansen wist het zoals wel vaker nauwelijks te creëren. Heracles oogde frisser en was ook gevaarlijker. Brahim Darri was dicht bij de 1-0, maar Jasper Cillessen reageerde attent op diens schot.

Zijn collega Bram Castro verwerkte op slag van rust een vrije trap met een curve van Ricardo van Rhijn niet goed; de tot dan toe volstrekt onzichtbare Kolbeinn Sigthórsson was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Heracles en Ajax verwennen publiek niet

De Amsterdammers kwamen slecht uit de kleedkamer en Darri mocht na vijftien seconden ongehinderd op doel schieten. Zijn poging zeilde over. Het saaie duel kabbelde vervolgens voort. Balverlies voerde de boventoon in Almelo en pas in de 59ste minuut was er weer opwinding.

Tim Breukers leverde een strakke voorzet af en de door Ajax totaal uit het oog verloren Denni Avdic kopte rakelings over. Ajax creëerde een kansje na rust, maar Sigthórsson kopte voorlangs. Lucas Andersen besliste in de slotfase het duel. De ingevallen Deen krulde knap en mooi raak in de verre hoek.