Dordrecht viert de 2-2 van Everon Pisas tegen NAC

Dordrecht in twee minuten langszij bij NAC

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen een wisselvallig NAC Breda met 2-2 gelijkgespeeld. De Dordtenaren waren bijna een uur de onderliggende partij, maar knokten zich terug van een 2-0 achterstand.

In de eerste helft was NAC heer en meester, maar verspeelde de thuisploeg veel kansen. Adnane Tighadouini miste veel mogelijkheden, maar de wispelturige aanvaller scoorde wel twee keer.

Fraaie 2-0

Eerste schoot Tighadouini hard binnen op aangeven van Demy de Zeeuw en was de NAC-spits vlak voor rust trefzeker door fraai met de buitenkant van de voet te scoren.

Dordrecht mocht in deze fase van geluk spreken dat het maar twee tegentreffers hoefde te incasseren omdat naast Tighadouini ook NAC-aanvaller Mats Seuntjes kansen om zeep hielp.

Twee minuten, twee treffers

Na rust kabbelde de wedstrijd voort, totdat Giovanni Korte in de 67ste minuut uit het niets de aansluitingstreffer maakte.

Het doelpunt werkte verlammend op NAC, want twee minuten later schoot Everon Pisas de gelijkmaker binnen. Dit tot woede van NAC-trainer Robert Maaskant die zijn frustratie op de dug-out botvierde.

NAC fantastieloos

NAC wist zich geen raad met de onverwachte tussenstand en zocht fantasieloos naar een nieuwe voorsprong. De 3-2 voor Dordrecht bleef echter op de loer liggen, waardoor de thuisclub niet meer vol durfde te gaan.

Dat Tighadouini vlak voor tijd nog de paal raakte liet het gelijkspel voor NAC nog zuurder smaken.