De begrafenis van een van de studenten die vorige week in Kenia werden vermoord
NOS Nieuws

Kenia eist vertrek van Somalische vluchtelingen

Kenia geeft de Verenigde Naties drie maanden de tijd om een groot vluchtelingenkamp te ontruimen en te verplaatsen. Het kamp zou moeten verhuizen naar een locatie aan de andere kant van de grens, in Somalië.

Want in het Dadaab-kamp zitten in hoofdzaak Somalische vluchtelingen. Kenia vermoedt dat onder hen ook aanhangers of leden van de terreurgroep al-Shabaab zijn.

Die groep wordt verantwoordelijk gehouden voor het bloedbad van een week geleden op een universiteit in het oosten van Kenia. Daar werden 148 mensen vermoord, voor het merendeel studenten.

De Keniaanse regering staat onder grote druk om meer te doen om burgers te beschermen tegen aanslagen en aanvallen van al-Shabaab, dat banden heeft met al-Qaida.

Heldenrol

In een dorp in het oosten van Kenia hebben duizenden mensen de begrafenis bijgewoond van politieman Benard Kipkemoi Tonui, die een heldenrol speelde bij het beëindigen van de aanslag op de universiteit.

Nadat het leger en het reguliere politiekorps er niet in waren geslaagd de terroristen te stoppen, voerde Tonui met andere leden van een speciale politie-eenheid een aanval uit om de moordenaars te stoppen. Hij kwam daarbij zelf om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl