Een vrouw demonstreert bij de Saudische ambassade tegen de luchtaanvallen op Houthi-doelen
NOS Nieuws

Strijders Jemen claimen arrestatie Iraanse miltairen

Strijders van een plaatselijke militie in Jemen zeggen dat ze in de havenstad Aden twee Iraanse militairen hebben opgepakt. Een kolonel en een kapitein adviseerden de sjiitische Houthi-rebellen die tegen het regime van president Hadi vechten, zeiden de militieleden tegen persbureau Reuters.

Saudi-Arabië en andere soennitische landen voeren sinds twee weken luchtaanvallen uit op doelen van de Houthi’s, die delen van Jemen hebben veroverd. De militaire operatie onder leiding van de Saudiërs is een doorn in het oog van Iran, dat steeds heeft ontkend dat het de Houthi's actief steunt.

De Amerikaanse regering steunt de operatie van Saudi-Arabië en andere Arabische landen met onder meer inlichtingen. Deze week beschuldigde de Amerikaanse minister Kerry Iran ervan dat dat land de Houthi's bevoorraadt. Er worden een paar keer per week voorraden ingevlogen vanuit Teheran, zei hij.

Bombardementen

Bij nieuwe Saudische bombardementen zijn vanochtend volgens inwoners van Aden zeker twintig Houthi-rebellen gedood. Er zouden ook twee leden zijn omgekomen van lokale milities die met de regering van Hadi sympathiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl