De juwelen werden gestolen uit kluisjes van dit Londense bedrijf
NOS Nieuws

'Daders van spectaculaire juwelenroof gefilmd'

De daders van de spectaculaire kluisjesroof tijdens de paasdagen zijn gefilmd door bewakingscamera's. De Britse krant Daily Mirror toont beelden van de rovers op zijn website.

Op de beelden zijn gemaskerde mannen te zien met gele helmen die in de bouw worden gedragen. Er zijn zeker zes verschillende mannen te zien op de filmpjes.

De bende brak op Goede Vrijdag laat op de avond in, in het pand van het chique Hatton Garden in Londen. In dat pand zijn veel kluisjes die door steenrijke mensen zijn gehuurd om hun juwelen te bewaren.

Megabuit

De bendeleden werkten bijna twee dagen non-stop om de kluisjes te kraken. Op de beelden is te zien dat ze de buit in kliko's vervoeren. Vroeg in de ochtend van Eerste Paasdag waren de rovers klaar en verlieten zij het pand.

Zij braken zeker 70 kluisjes open. Hoeveel zij hebben buitgemaakt, is nog niet bekend, maar zeker is dat het om een van de grootste juwelendiefstallen uit de geschiedenis gaat. Er worden bedragen genoemd van 90 miljoen euro, maar ook van een veelvoud daarvan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl