NOS Nieuws

Handdruk enthousiast ontvangen in Havana

Cubanen kijken uit naar einde embargo

Veel Cubanen zijn blij met de toenadering van de Verenigde Staten. Het nieuws dat president Obama en president Raúl Castro vannacht handen hebben geschud, wordt in Havana enthousiast ontvangen.

De ontmoeting tussen Obama en Castro was hét moment waar de Cubanen naar uitkeken. "Dit is het beste voor beide landen, de banden weer aanhalen", zegt een inwoner. Uit een opiniepeiling van The Washington Post blijkt dat 97 procent van de Cubanen wil dat er een einde komt aan het embargo.

Embargo

Cubanen hebben de afgelopen vijftig jaar zwaar geleden onder het embargo en het communistische regime. "Het zou bijna perfect zijn als de relatie tussen de landen verbetert. We hebben al zo veel jaren het embargo, dat ons tegenhoudt in alles", vertelt een straatmuzikant.

Een meerderheid van de Cubanen hoopt dat de koerswijziging de haperende economie weer op gang brengt, blijkt uit de opiniepeiling.

Meer dan de helft van de Cubanen zei het land nu voorgoed te willen verlaten als ze de kans krijgen. "Maar dit is een historisch moment voor een nieuw begin, voor een nieuwe start tussen beide landen", zegt een inwoner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl