Boilesen baalt zelf ook van zijn mindere spel
NOS Voetbal

Boilesen snapt kritiek, maar uitfluiten niet

Vier landstitels vierde de 23-jarige Nicolai Boilesen al in Nederland. Van de huidige eredivisiespelers kan alleen Kenneth Vermeer het de Deen, inmiddels aanvoerder van Ajax, nazeggen. Toch hoeft Boilesen bij veel voetbalvolgers niet te rekenen op krediet.

"Ik vind het niet erg om kritiek te krijgen, zeker als die constructief is", zegt Boilesen over het commentaar dat hem dit seizoen ten deel valt. "Maar wat heb ik eraan als er zomaar wat geluld wordt om mensen te laten lachen? Dat is alleen voor de show op tv."

Marktplaats

Ook vanuit de eigen achterban klinkt er steeds vaker kritiek. Na de uitschakeling in de Europa League door Dnjepr Dnjepropetrovsk werd Boilesen zelfs aangeboden op Marktplaats. De verdediger was af te halen in ruil voor een kratje bier.

Hoewel zo'n statement geenszins origineel genoemd mag worden, onder anderen Bert van Marwijk, Marc Overmars en meerdere complete eredivisieteams gingen hem al voor, kan Boilesen daar best om lachen. "Dat vond ik nog wel een beetje grappig. Zo erg is dat niet."

'Het moet beter'

Al helpt het misschien ook wel dat er vanuit Spanje berichten doorsijpelen dat er clubs zijn die beduidend meer dan een krat bier voor hem overhebben. Over de vermeende interesse van Atletico Madrid en Sevilla laat Boilesen echter niets los.

Liever concentreert hij zich op de komende wedstrijden. Want dat het beter moet, dat vindt de Deense international zelf ook. "Het valt mij tegen dat we slecht spelen en dat ik dat zelf ook heb gedaan."

'Uitfluiten helpt nooit'

In zijn ambitie om die mindere reeks te doorbreken mist Boilesen de steun van het Ajax-publiek wel. "Fans willen, denk ik toch, dat hun team beter presteert. Maar het zal een voetballer nooit helpen om hem dan uit te fluiten. Daarom snap ik niet waarom je dat zou doen als je een echte fan bent."

"Natuurlijk worden de supporters ook moe van ons als het niet goed loopt, maar geloof me, wij worden zelf ook gek als het niet lukt. Wij gaan echt niet met een glimlach naar huis na een slechte wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl