Houthi-rebellen in Sanaa
NOS Nieuws

Pakistan gaat niet meevechten in Jemen

Pakistan gaat niet meevechten in Jemen. Het land wil neutraal blijven en daarom heeft het parlement besloten dat Pakistan zich niet aansluit bij de Saudische coalitie in Jemen.

Saudi-Arabië en zijn bondgenoten voeren al twee weken luchtaanvallen uit op Houthi's, een sjiitische rebellengroep. Verscheidene doelen in de hoofdstad Sanaa en in de zuidelijke havenstad Aden zijn gebombardeerd, maar de aanvallen hebben de Houthi's niet kunnen terugdringen.

Het Pakistaanse parlement wil een diplomatieke oplossing van het conflict in Jemen. In Pakistan woont een sjiitische minderheid, maar het land grenst aan het sjiitische Iran. Daarom wil het Pakistaanse parlement niet betrokken raken bij de aanvallen op de Houthi's.

Hulpgoederen

Iran heeft gisteren al opgeroepen om te stoppen met de bombardementen. Volgens Teheran zijn de luchtaanvallen een vergissing en verkeerd.

Intussen is op het vliegveld van Sanaa een vliegtuig met hulpgoederen van het Rode Kruis aangekomen. Aan boord waren medicijnen en instrumenten voor artsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl