Dirk Kuijt is trots dat hij terug mag keren bij Feyenoord
NOS Voetbal

Kuijt: alles komt nu bij elkaar

Dirk Kuijt is niet bang om te falen bij zijn terugkeer bij Feyenoord. Dat zegt hij in een eerste reactie in het Radio 1-journaal. "Ik ga die uitdaging graag aan. Ik heb altijd gezegd ooit nog eens terug te willen komen. Wat dat betreft komt het nu allemaal bij elkaar", zegt Kuijt.

De aanvaller kijkt met veel vertrouwen naar het komende seizoen, met Giovanni van Bronckhorst als nieuwe hoofdtrainer. "Ik denk dat we een heel sterk elftal krijgen, met de selectie en de trainersstaf die er staan. Ik hoop dat Jordy Clasie nog een jaar blijft. Dat maakt de kans op succes aanmerkelijk groter."

Verwachtingen

Kuijt beseft als geen ander dat door zijn terugkeer de verwachtingen enorm hoog zijn in Rotterdam. "Ik weet vanuit het verleden, dat het voor spelers die terugkeren niet altijd makkelijk is om succesvol te zijn. Maar ik kijk puur naar mezelf. Naar de persoon die ik nu ben en de fitheid die ik nog steeds in mijn lichaam voel. Ik heb er heel veel zin in en ga mijn schouders eronder zetten."

Die fitheid was voor de 34-jarige Kuijt ook de reden om nu terug te komen naar de Kuip. "Ik vind dat ik nu nog wat kan betekenen voor de club, dat ik ze kan versterken. Dat ik op dit moment de kans krijg, maakt me enorm trots. Maar ik hoop nu eerst de drie fantastische jaren bij Fenerbahçe af te sluiten met nog een kampioenschap."

Kuijt tijdens eerste periode Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl