Hillary Clinton op een bijeenkomt in New York over gelijkheid van vrouwen
NOS Nieuws

'Clinton gaat presidentskandidatuur aankondigen'

Verschillende media melden dat Hillary Clinton dit weekend haar kandidatuur bekend zal maken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens de berichten zal ze zaterdag of zondag via sociale media een videoboodschap de wereld insturen, gevolgd door enkele campagnebezoeken.

De krant New York Daily News meldde het nieuws als eerste op basis van anonieme bronnen, gevolgd door Business Insider. Bronnen melden aan het persbureau Reuters dat er inderdaad een mededeling aan zit te komen, maar willen niet bevestigen dat het om dit weekend gaat.

Speculaties

De 67-jarige Clinton, vrouw van oud-president Bill Clinton, deed in 2008 ook een gooi naar het presidentschap. Ze werd toen bij de voorverkiezingen verslagen door Barack Obama. Hij nam haar daarna in dienst als zijn eerste minister van Buitenlandse Zaken.

Er wordt al jaren gespeculeerd over de politieke ambities van Clinton. Zelf hield ze in eerste instantie de boot af, maar de laatste maanden heeft ze niet meer glashard ontkend dat ze nadenkt over een kandidatuur.

Tegenstanders

Binnen de Democratische Partij lijkt er geen serieuze tegenstander te zijn voor Clinton. De senator James Webb en gouverneur Lincoln Chaffee neigen er ook naar mee te doen, maar vormen geen bedreiging.

Bij de Republikeinen hebben zich tot nu toe twee kandidaten officieel gemeld, Rand Paul en Ted Cruz. Daarnaast wordt verwacht dat Jeb Bush, zoon en broer van oud-presidenten, zijn geluk zal beproeven.

De verkiezingen worden in november 2016 gehouden. President Obama is dan na twee termijnen niet meer herkiesbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl