Viktória bij de benoeming van haar man als ambassadeur in het Vaticaan
NOS Nieuws

Prinses Viktória beschermvrouwe Save the Children

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, de vrouw van prins Jaime, is de nieuwe beschermvrouwe van kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Met de functie volgt Viktória de voetstappen van koningin Juliana, de oma van haar man. Zij was sinds de oprichting beschermvrouwe van de Nederlandse tak van de organisatie en bleef dat tot haar dood in 2004.

"Ik ben zelf vorig jaar moeder geworden en realiseer me sindsdien nog meer hoe kwetsbaar kinderen zijn", zegt Viktória in een verklaring. "Het is voor mij een grote eer dat ik dit werk mag ondersteunen."

Directeur Pim Kraan zegt onder de indruk te zijn van Viktória's warmte, betrokkenheid, bescheidenheid en kennis. Hij wil haar in de rol van "meest zichtbare vrijwilliger in onze organisatie" inzetten om contacten te leggen met het bedrijfsleven, de overheid, particulieren en collega-organisaties.

India

Viktória heeft haar eerste kennismaking met het werk van Save the Children al achter de rug. In januari reisde ze naar India om projecten daar te bezoeken.

"De reis naar India heeft mij diep geraakt. De leefomstandigheden in de sloppenwijken zijn zwaar. Kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school en worden geconfronteerd met bedreigende situaties. De projecten die we hebben bezocht pakken al deze verschillende problemen aan."

Maandag heeft Viktória een makkelijker klus: ze neemt dan in De Efteling de munten in ontvangst die bezoekers in de wensbron hebben geworpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl