De Belgische koninklijke familie in 2003
NOS Nieuws

Prins Laurent vergelijkt familie met de Stasi

De Belgische prins Laurent heeft zijn familie vergeleken met de Stasi, de inlichtingen- en veiligheidsdienst van de DDR. "Koning Boudewijn en koning Albert, dat was de Stasi, en nu mijn broer Filip koning is, gaat hij dezelfde weg op", zegt Laurent in een interview met de Franstalige omroep RTBF.

Een interview met prins Laurent eerder vandaag in de krant La Libre deed ook al stof opwaaien. Daarin zei Laurent dat zijn familie zijn werk altijd heeft gesaboteerd. De bedrijven van Laurent zouden zwaar verlies lijden.

Naar eigen zeggen kreeg hij altijd te horen dat hij eigen projecten moest opstarten. "Wanneer ik dan ook echt iets onderneem, steekt men mij stokken in de wielen." Volgens de prins heeft de situatie zich inmiddels wel enigszins genormaliseerd: "Als men mij met rust laat, zie ik de toekomst voor mijn bedrijven dan ook rooskleurig in."

Belgische media noemen de kritiek van Laurent op zijn broer koning Filip opmerkelijk. Ze wijzen erop dat Filip Laurent toestond om weer het koningshuis te vertegenwoordigen, nadat Laurent na diverse incidenten eerder uit zijn functie was ontheven als koninklijk vertegenwoordiger.

Op het paleis worden de uitspraken van Laurent naar verluidt betreurd, melden Belgische media, maar er volgen geen maatregelen. De taken van de prins wijzigen niet, schrijft het Nieuwsblad.

Prins Laurent met zijn broer Philip (r) en diens vrouw Mathilde in 2005

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl