Leah Williamson

UEFA laat achttien seconden overspelen

Voor het eerst in de historie laat de UEFA een deel van een voetbalwedstrijd overspelen vanwege een arbitrale fout. Die werd gemaakt bij het EK-kwalificatieduel tussen Noorwegen en Engeland voor meisjes onder 19 jaar.

Leah Williamson dacht haar ploeg in de zesde minuut van de blessuretijd vanaf de stip naast Noorwegen te brengen, maar de Duitse scheidsrechter Marija Kurtes keurde de treffer af. Een Engelse speelster was te vroeg ingelopen, waarop de leidsvrouw besloot een vrije trap te geven aan Noorwegen dat uiteindelijk met 2-1 won.

Volgens de regels had Kurtes de strafschop echter moeten laten overnemen. Dat zal donderdag - na het protest van de Engelse voetbalbond FA - alsnog gebeuren en onder leiding van een andere arbiter. Er staan dan nog achttien seconden op de klok.