NOS Nieuws

Drie doden bij schietpartij in rechtbank in Milaan

Doden bij schietpartij gerechtsgebouw Milaan

Bij een schietpartij in een gerechtsgebouw in Milaan zijn zeker drie doden gevallen. Een van de doden is een rechter. Even werd een dodental van vier genoemd, maar dat werd later tegengesproken.

De schoten werden gelost tijdens een rechtszaak in het Milanese Paleis van Justitie. De schutter is een Italiaanse man die verdacht werd van valsheid in geschrifte.

De man stond zelf niet terecht, maar zat op de publieke tribune toen hij begon te schieten. Zijn advocaat en een medeverdachte in de fraudezaak kwamen om.

Vervolgens schoot hij op een andere verdieping een rechter neer in zijn werkkamer. Het is niet duidelijk of de rechter en de schutter iets met elkaar te maken hadden.

Een van de slachtoffers wordt behandeld

De man vluchtte daarna op een motor. Hij zou op weg zijn geweest naar een andere medeverdachte om ook hem te doden. De politie kon hem net buiten de stad arresteren.

Er was veel onduidelijkheid over het aantal slachtoffers. Een vrouw die zou zijn overleden aan een hartaanval bleek later nog in leven te zijn.

Ooggetuigen over de schietpartij in Milaan

Detectiepoortjes

NOS-correspondent Rop Zoutberg zegt dat er verbijstering is over het feit dat de man het wapen naar binnen heeft gekregen. "Het gerechtsgebouw is normaal streng beveiligd. Er zijn bijvoorbeeld verschillende detectiepoortjes. De rechtbank moet zich afvragen hoe het kan dat iemand een wapen het gebouw in smokkelt."

Italiaanse media schrijven dat de man zich bij de beveiliging heeft voorgedaan als advocaat. "Hij gebruikte waarschijnlijk een valse identiteitskaart", zegt Zoutberg. "Maar dat betekent dus dat advocaten blijkbaar niet worden gecontroleerd als ze een gerechtsgebouw binnengaan."

'Man kwam rechtbank binnen met vals ID'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl