NOS Nieuws

Veel pers bij protest Wilders tegen 'haat-imams'

Wilders demonstreert voor journalisten

PVV-leider Geert Wilders heeft kort gedemonstreerd tegen een islamcongres in Utrecht. Bij de bijeenkomst waren tientallen journalisten en veel beveiligers. De PVV-voorman demonstreerde, samen met zijn Kamerleden Machiel de Graaf en Sietse Fritsma tegen orthodoxe islamitische geestelijken, die de PVV-leider haat-imams noemt.

Aanleiding is een conferentie met islamitische sprekers die wordt georganiseerd door de Utrechtse stichting alFitrah.

Uitnodiging

Tijdens het protest nodigde de voorzitter van het moskeebestuur, Suhayb Salam, de PVV-leider uit om in het gebouw van de stichting samen te praten, maar Wilders sloeg die uitnodiging af. De stichting alFitrah liet eerder al weten dat Wilders welkom is op de conferentie en zegt het te betreuren dat de PVV-leider niet naar binnen ging om een dialoog te voeren.

De moskeevoorzitter Suhayb Salam vroeg Wilders om te komen praten, maar die uitnodiging werd afgeslagen

Sprekers

De demonstratie was bij het gebouw van alFitrah omdat er op de conferentie de komende dagen omstreden orthodoxe sprekers zijn. Naar aanleiding daarvan overlegde de gemeente Utrecht gisteren met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Na dat overleg werd geconcludeerd dat er geen grond is om de bijeenkomst te verbieden. Wel zegt de gemeente dat de sprekers op het congres in de gaten worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl