Leelah Alcorn
NOS Nieuws

Obama tegen homotherapie voor jongeren

De Amerikaanse president Obama heeft zich uitgesproken tegen homotherapie voor jongeren. Het Witte Huis meldt dat zo'n behandeling, gericht op het veranderen van de seksuele voorkeur, vaak veel leed veroorzaakt.

"Er is overweldigend wetenschappelijk bewijs dat homotherapie, zeker bij jongeren, medisch noch ethisch gepast is en juist aanzienlijke schade kan toebrengen", zegt een woordvoerder. "Dit kan verwoestende effecten hebben op jongeren."

Zelfmoord

Het Witte Huis reageert met de afwijzing op een petitie tegen deze praktijken. Obama heeft zich verplicht te reageren op elke petitie die meer dan 100.000 handtekeningen binnenhaalt via de site van het Witte Huis.

De petitie werd opgestart na de zelfmoord van de 17-jarige Leelah Alcorn. Deze transgender uit Ohio pleegde zelfmoord omdat haar ouders bleven aandringen op veranderingen. "Ze willen van mij een perfect, heteroseksueel, christelijk jongetje maken", schreef Alcorn in een veelgelezen blog.

Speciaal toilet

Obama gaat niet aandringen op wetgeving, maar volgens de woordvoerder hoopt hij wel dat dat gaat gebeuren. In Californië, New Jersey en de hoofdstad Washington is homotherapie al aan banden gelegd en in achttien andere staten zijn wetsvoorstellen ingediend.

In het verleden heeft Obama zich vaker hardgemaakt voor rechten van de LGBT-gemeenschap. Zo sprak hij zijn steun uit voor het homohuwelijk en was hij de eerste president die het woord transgender in de state of the union gebruikte.

Ook werd op het Witte Huis gisteren de eerste gender-neutrale toiletruimte geopend, voor wie niet in een bepaald hokje gedrukt wil worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl