NOS SportAangepast

IJshockey op nulpunt aan vooravond WK

'Toekomst' is sleutelwoord voor ijshockeyers

Eén voor één druppelen de spelers van het nationale ijshockeyteam binnen. De één is te laat door fileleed, de ander komt gehaast van z'n werk. Toch moeten deze spelers volgende week aan de bak op het WK voor B-landen, in eigen land nog wel.

De voorbereiding is tekenend voor de staat waarin de sport bivakkeert. De hoogste divisie bestaat nog slechts uit vijf ploegen en de beste twee teams (Tilburg en Heerenveen) gaan volgend seizoen op het derde niveau in Duitsland spelen.

Faciliteiten

Veel wordt dan ook niet verwacht van Oranje. Spelers en coach zijn van goede wil, maar de faciliteiten om stappen voorwaarts te maken ontbreken. Zo moet de ijshal in Eindhoven worden gedeeld met jeugdtrainingen en kon er alleen geoefend worden tegen België. Geld is er niet want het NOC*NSF heeft de subsidiekraan dichtgedraaid.

Aanvoerder Diederick Hagemeijer berust in de situatie. "Ik hoop dat we een eerste aanzet kunnen geven voor de volgende generatie. Dat er ooit nog weer een Oranje komt dat van Canada kan winnen. Maar dat is nog heel ver weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl