De witte heroïne werd verkocht als cocaïne
NOS Nieuws

Amsterdam beëindigt waarschuwingscampagne witte heroïne

De gemeente Amsterdam beëindigt de waarschuwingscampagne voor witte heroïne. De matrixborden gaan uit, de posters worden weggehaald en er zal niet meer worden geflyerd. Dat heeft de gemeente besloten in overleg met politie, justitie en de GGD.

Nu er een verdachte vastzit voor het verhandelen van witte heroïne als cocaïne, is het risico afgenomen, laat de gemeente weten. Ook zijn er de afgelopen zes weken geen incidenten geweest en zijn er geen nieuwe meldingen binnengekomen.

Vorig jaar kwamen drie Britse toeristen om het leven door het gebruiken van witte heroïne en werden zeventien mensen onwel.

Signalement

De verdachte zou het spul eind februari hebben verkocht aan drie Deense toeristen. Zij gaven een signalement van de straatdealer. De man (42) was ook op camerabeelden vastgelegd. Die werden uitgezonden in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man herkende zichzelf op die beelden en meldde zich afgelopen zaterdag bij de politie. Volgens zijn advocaat had hij niet door dat hij witte heroïne had verkocht; hij dacht dat het cocaïne was. De rechter-commissaris bepaalde gisteren dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De politie en andere betrokken instanties blijven wel alert op de verkoop van witte heroïne aan toeristen in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl