De laatste landstitel vierde PSV in 2008
NOS Voetbal

Huldiging 'kampioen' PSV op 19 april

De beoogde huldiging van het aanstaande kampioensteam van PSV in Eindhoven is vastgesteld op zondag 19 april. Dat hebben de Brabantse club en de gemeente in overleg met de politie besloten.

De rondgang met de befaamde 'platte kar' vanaf het Phillips Stadion naar het stadhuis zal bij een gunstige afloop rond 17.15 uur beginnen. De vertrouwde balkonscène, waarbij de spelers de kampioensschaal aan het publiek zullen tonen, staat op het Stadhuisplein rond 18.30 uur geprogrammeerd.

Kampioensschaal

PSV kan komend weekeinde al zeker zijn van de landstitel. Als de koploper vrijdag op eigen veld wint van PEC Zwolle en concurrent Ajax verliest een dag later bij Heracles Almelo, is het kampioenschap voor de ploeg van trainer Phillip Cocu een feit. De KNVB reikt de kampioensschaal echter dan pas uit op zaterdag 18 april, als PSV thuis speelt tegen sc Heerenveen.

Ook in het andere geval, als de Eindhovense club tegen de Friese ploeg op eigen kracht kampioen kan worden, overhandigt de KNVB de kampioensschaal op 18 april aan PSV. In beide gevallen is de huldiging in Eindhoven op 19 april.

Openbare orde

Volgens het gemeentebestuur is een huldiging in de stad op 18 april uit oogpunt van openbare orde en veiligheid niet gewenst, omdat het aanvangstijdstip van de thuiswedstrijd 19.45 uur is. De rondtour en huldiging na de wedstrijd zouden dan laat in de avond moeten plaatsvinden. PSV zal na een voorspoedige afloop wél na de thuiswedstrijd op 18 april tegen sc Heerenveen het kampioenschap vieren in het Philips-stadion, met de fans en de kampioensschaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl