Jan Selie deed zijn verhaal in het tv-programma Pauw
NOS Nieuws

Publiek geeft 25.000 euro voor getroffen trucker

Een inzamelactie voor een vrachtwagenchauffeur heeft ruim 25.000 euro opgeleverd. Met dat geld kan Jan Selie, die failliet dreigde te gaan na een aanrijding die niet zijn schuld was, zijn schulden afbetalen.

In 2008 reed in Duitsland een suïcidale motorrijder recht op de vrachtwagen van Selie af en gaf vol gas. Door de botsing vloog de vrachtwagen in brand en raakte total loss.

De vrachtwagenchauffeur uit Den Oever is een van de onderwerpen van de documentaire 'In één klap' van Frans Bromet. Daarin volgt de documentairemaker mensen die betrokken zijn geweest bij een dodelijk ongeluk.

Financiële problemen

Selie raakte door de aanrijding in financiële problemen. De verzekering dekte niet alle schade en Selie hield een restschuld van 100.000 euro over.

De afgelopen jaren loste hij een groot deel af. Binnenkort moet hij een transportvergunning verlengen, maar dat dreigde niet te lukken door de nog openstaande schuld van 25.000 euro.

Gisteren werd, in overleg met de documentairemakers, een actie gestart om geld op te halen voor Selie. Vanmiddag rond 12.00 uur werd het doelbedrag gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl