De Britse premier David Cameron eet een hotdog met mes en vork
NOS Nieuws

Cameron en z'n hotdog: een 'kakkineuze' kwestie

De Britse premier David Cameron heeft de nodige commotie veroorzaakt door het eten van een hotdog. De premier at het broodje met worst in de tuin van een conservatieve stemmer en liet de pers daar foto's van maken. Daardoor zagen veel Britten dat hij mes en vork gebruikte, wat leidde tot verontwaardigde reacties.

De actie, die plaatsvond tijdens de campagne voor de verkiezingen op 7 mei, kon rekenen op veel reacties, onder meer op Twitter. Zo verschenen uitspraken als "alleen David Cameron kan een hotdog eten met mes en vork" en "welk monster eet een hotdog met een mes en vork?".

Tabloids

Ook de Britse tabloids konden geen genoeg krijgen van de worst-etende premier. "David Cameron weet niet hoe hij een hotdog moet eten", kopte Metro. "Ik probeer niet te verbergen dat ik kakkineus ben", schreef de Daily Mail.

Dat laatste is voor veel Britten reden om kritiek te uiten op de eetgewoontes van Cameron. De 'normale' Brit zou de hotdog namelijk met zijn handen hebben gegeten.

Cameron noch zijn woordvoerder aan 10 Downing Street heeft vooralsnog gereageerd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Elite

Cameron wordt vaker als karikatuur van de elite neergezet. Hij is de zoon van een effectenhandelaar die verwant was aan de adel en hij genoot een opleiding aan een dure privéschool. Die achtergrond komt hem soms op kritiek te staan; hij zou te ver van de 'gewone man' afstaan.

Een paar jaar geleden at Cameron een hotdog wel met zijn handen, toen hij een bezoek bracht aan New York.

Sandwich

Het is niet de eerste keer dat een politicus al etend in het nieuws komt. Vorig jaar verscheen er beeld van Camerons rivaal Ed Miliband van de Labour-partij waarop hij een sandwich met bacon met zijn handen at en daarbij een moeilijk gezicht trok.

Die foto's verschijnen nog regelmatig te pas en te onpas op internet. Ook dat kan volgens critici de reden zijn geweest dat Cameron de hotdog met bestek at.

In de Verenigde Staten lag burgemeester Bill de Blasio van New York onder vuur toen bleek dat hij een pizza met mes en vork at.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl