Alexis Tsipras
NOS Nieuws

Tsipras begint bezoek aan Moskou

De Griekse premier Tsipras is gisteravond laat aangekomen in Moskou voor een tweedaags bezoek. Vandaag staat meteen al een ontmoeting met president Poetin op het programma. De twee zullen onder meer praten over manieren om de economische banden tussen Rusland en Griekenland aan te halen.

Of ook over concrete financiële steun voor het noodlijdende Griekenland wordt gesproken, is niet duidelijk. Volgens de Russische krant Kommersant overweegt Rusland om de gasprijs voor Griekenland te verlagen. Griekse media melden dat Tsipras vooral hoopt op een einde van de boycot van groenten en fruit.

Tsipras heeft in Moskou verder ontmoetingen met premier Medvedev en vertegenwoordigers van de orthodoxe kerk. Ook houdt hij een toespraak op een universiteit.

Europa

De reis van Tsipras wordt met grote belangstelling gevolgd door Europese leiders, zegt NOS-correspondent Arjan Noorlander in Brussel. Die zijn volgens hem bang dat Griekenland zaken gaat doen met Rusland en zo de Europese geldschieters kan passeren.

Ook wordt gevreesd dat Griekenland onder het Europese sanctiebeleid tegen Rusland uit wil. Om de Europese sancties tegen Rusland voort te zetten moeten alle lidstaten unaniem voor verlenging stemmen.

Tsipras: ik ben het niet eens met de sancties

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl