NOS NieuwsAangepast

Tien tips over gezochte leden No Surrender

Justitie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht tien tips binnengekregen over twee gezochte leden van motorclub No Surrender. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een schietpartij met rivaal Satudarah in Eindhoven, afgelopen najaar.

Het zijn de 25-jarige Jori Sven van Z. en de 38-jarige Sebastiaan ter W. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en zijn op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hun namen en foto's werden in Opsporing Verzocht openbaar gemaakt. Het OM wil niets zeggen over de aard en inhoud van de binnengekomen tips.

Drugsconflict

Bij de schietpartij op 4 oktober 2014 aan de Medoclaan in Eindhoven waren in totaal negen mensen betrokken, maar voor zover bekend raakte niemand gewond. Aanleiding was vermoedelijk een drugsconflict tussen de twee motorclubs. De schietpartij was bij een villa en is vastgelegd op bewakingscamera's.

Op basis daarvan werden al twee mannen aangehouden: een lid van No Surrender en een lid van Satudarah. De twee die nu nog worden gezocht, hebben volgens justitie een belangrijke rol gespeeld bij de schietpartij. Aangezien ze tot nu toe onvindbaar zijn, heeft het OM hun identiteit bekendgemaakt. "De verdachten hebben de kans gehad zichzelf aan te geven, maar daar hebben ze geen gehoor aan gegeven", zegt het OM.

Schuilplaats

Het OM waarschuwt het publiek om zelf geen actie te ondernemen richting de twee mannen, mochten ze ergens worden gezien. "Omdat er sprake is van ernstig vuurwapengeweld wordt een ieder uitdrukkelijk verzocht gelijk de politie te bellen." Het OM wijst erop dat mensen die de verdachten een schuilplaats bieden, zelf ook strafbaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl