Fernando Torres van Atletico Madrid probeert twee verdedigers van Real Sociedad uit te spelen.

Snelle zege Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft het gat met Barcelona en Real Madrid in de Spaanse Primera Division weer kleiner gemaakt. De nummer drie van de ranglijst versloeg Real Sociedad met 2-0. De treffers vielen in de eerste tien minuten.

De titelverdediger heeft nu zes punten minder dan koploper Barcelona en twee minder dan stadgenoot Real. Die twee ploegen komen woensdagavond in actie.

Snel succes

Atlético startte gretig en had vrijwel direct succes. Arda Turan had in de tweede minuut de openingstreffer op zijn voet, maar raakte met zijn volley de paal. Kort daarna passeerde Mikel Gonzalez zijn eigen doelman door de bal uit een hoekschop binnen te koppen.

In de tiende minuut verdubbelde de Fransman Antoine Griezmann de voorsprong met zijn zestiende competitietreffer. Daarna hield middenmoter Sociedad stand.

Barcelona ontvangt woensdagavond Almeria, Real Madrid gaat op bezoek bij Rayo Vallecano.