Tatjana Festerling
NOS Nieuws

Pegida-politica wil burgemeester Dresden worden

De Duitse anti-Europese politica Tatjana Festerling wil voor de anti-islambeweging Pegida meedingen naar het burgemeesterschap van Dresden.

Op 7 juni zijn er verkiezingen voor het burgemeesterschap van de Oost-Duitse stad. Pegida-chef Lutz Bachmann heeft zijn aanhangers opgeroepen de benodigde 240 handtekeningen voor de kandidaatstelling van de rechtse Festerling te leveren.

Eerder zette Festerling zich in voor de eurosceptische partij Alternative für Deutschland. Ze wordt in eigen kring soms te rechts bevonden, bijvoorbeeld toen ze zich uitsprak voor een demonstratie van 'Hooligans tegen Salafisten' in Keulen.

Avondwandeling

Na de bekendmaking van de kandidatuur van Festerling op een bijeenkomst in Dresden liepen zo'n 7100 Pegida-aanhangers door het centrum voor hun wekelijkse zogenoemde avondwandeling. De Pegida-aanhangers willen dat Duitsland minder asielzoekers opneemt en dat moslims beter integreren.

PVV-leider Geert Wilders gaat op 13 april naar een demonstratie van Pegida in Dresden. Hij houdt daar ook een toespraak, is de bedoeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl