Veel toeristen gingen met Pasen naar de Keukenhof
NOS Nieuws

Minder toeristen met Pasen dan vorig jaar

Dit jaar brachten 850.000 buitenlandse toeristen de paasdagen door in Nederland. Vooral Duitsers, maar ook Belgen, Fransen en Spanjaarden vierden hier Pasen. In totaal waren er ongeveer 50.000 toeristen minder dan een jaar geleden. Veel vakantievierders gingen gisteren en vandaag naar de grote steden of de Bollenstreek. Bij De Keukenhof viel op dat er nogal wat Chinese bezoekers waren. Chinezen wisten ook Rotterdam te vinden, terwijl Den Haag juist melding maakt van veel Russische toeristen.

Het aantal Nederlanders dat dit jaar voor Pasen een vakantie boekte, ligt ook lager: 500.000 ten opzichte van 600.000 in 2014. De meesten van hen, ongeveer 300.0000, bleven in eigen land. Verder werden er zo'n 25 miljoen uitjes ondernomen. We pakten de fiets, gingen wandelen, waaiden uit aan het strand of bezochten een museum of de meubelboulevard.

Volgens NBTC Holland Marketing, dat de cijfers publiceert, zijn de dalingen te verklaren doordat Pasen dit jaar vroeger in het seizoen valt en het weer wisselvallig is. De paasdagen worden gezien als de start van het toeristisch seizoen. Tijdens Pasen besteedden Nederlanders op vakantie en bij uitstapjes in eigen land bijna 500 miljoen euro. De buitenlandse toeristen gaven in totaal ruim 150 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl