NOS Wielrennen

Terpstra: hoopte dat Kristoff moe was geworden

Terpstra: hoopte Kristoff te lossen

Niki Terpstra moest in de Ronde van Vlaanderen genoegen nemen met de tweede plaats. In de sprint om de zege moest hij zijn meerdere erkennen in de Noor Alexander Kristoff.

Op 28 kilometer van de meet ging Kristoff met Terpstra mee en reden de twee gezamenlijk naar de meet. "Er was een kopgroep van 25 man en ik dacht dat het sneller kon", aldus Terpstra. "Ik hoopte dat ik Kristoff zou lossen, maar hij was zo sterk. Hij ging al zo hard en ik kon bijna niet harder."

In de laatste tien kilometers ging Terpstra niet meer volle bak. Desondanks was hij in de sprint kansloos. "Ik hoopte dat hij moe was geworden, maar hij was de beste vandaag."

Boom: blij met zesde plaats

Boom: had mee moeten gaan met Niki

Lars Boom eindigde op de zesde plaats. Hij was op het moment van de demarrage van Terpstra en Kristoff niet in de goede positie om te volgen. Bovendien reed hij in de slotfase ook nog lek. "Ik had mee moeten gaan met Niki. Ik zag Niki op de Taaienberg met het buitenblad omhoog gaan en wist dat hij goed was."

"Ik had de benen om mee te gaan, maar op het moment dat Terpstra weg reed, was ik net even weg", vervolgde de renner van Astana. "De twee sterkste renners zaten vooraan en ik had aan twee ploeggenoten gezegd dat ze moesten gaan rijden. Maar ze vielen niet meer stil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl