Jesse Sergent wordt aangereden
NOS Wielrennen

Volgauto's jagen renners stuipen op het lijf

De Ronde van Vlaanderen is dit jaar ontsierd door twee ongelukken met volgauto's. Zowel de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent als Sébastien Chavanel uit Frankrijk werd aangereden. Beiden moesten de strijd noodgedwongen staken.

De organisator van de Ronde van Vlaanderen, Wim Van Herreweghe, liet na afloop weten dat de internationale wielrenunie UCI een rapport zal opmaken naar aanleiding van beide ongevallen. Op basis van dat rapport zal worden besloten of er maatregelen worden getroffen tegen beide chauffeurs.

Sergent, die geraakt werd door een auto van Shimano, heeft zijn sleutelbeen gebroken. Dat bevestigde zijn ploeg Trek via Twitter. Het incident deed denken aan de dramatisch val van Johnny Hoogerland in de Tour de France van 2011, toen de Zeeuw door een volgauto van de weg werd gereden en vervolgens in het prikkeldraad belandde.

Met nog zo'n tachtig kilometer te koersen werd opnieuw een renner aangereden. Ditmaal was Chavanel het slachtoffer van een onhandige manoeuvre van een materiaalwagen van Shimano. Naar verluidt zou het zelfs om dezelfde volgauto gaan.

Herhaling

De chauffeur van de bewuste materiaalwagen zag niet dat een auto van FDJ was gestopt om Chavanel, die een lekke band had, bij te staan. De materiaalwagen knalde vol op de FDJ-auto, waarna die auto vooruit schoot en vervolgens Chavanal aanreed.

Via Twitter en de officiële website bood Shimano excuses aan voor beide incidenten. "We wensen Jesse Sergent een spoedig herstel", schreef Shimano.

Van Herreweghe noemde beide incidenten uitermate ongelukkig. "Het betreft twee chauffeurs die beiden al jaren dit werk doen en zeer ervaren zijn. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt, maar een keer is natuurlijk ook al te veel."

Reclameboog

Tijdens de wedstrijd zakte ook een reclameboog in. Met nog ruim zestig kilometer te gaan, liep de lucht uit de boog, waardoor deze inzakte. Het peloton ontsnapte ternauwernood aan het voorval; niemand kwam ten val.

Jesse Sergent geraakt door neutrale wagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl