Oranje Zwart bereikt finale EHL

Beslissende shoot-outs Oranje Zwart-Bloemendaal

Oranje Zwart heeft net als vorig jaar de finale bereikt van de Euro Hockey League. De Eindhovense club deed dat ten koste van Bloemendaal. Na 75 minuten was de stand 2-2, waarna Oranje Zwart zich koelbloediger toonde bij de shoot-outs.

Bloemendaal, dat doelman Jaap Stockmann miste vanwege privéomstandigheden, was sterker voor rust en kwam door een veldgoal van Glenn Schuurman op 1-0 (slimme pass Pelle Vos). De krachten vloeiden vervolgens weg bij toernooiwinnaar van 2009 en 2013.

Boon redt Bloemdaal opnieuw

Oranje Zwart, koploper in de hoofdklasse, zette in de tweede helft aan en stond vlot op 2-1 via Rob Reckers (tip-inn) en Jelle Galema, die scoorde na een ongelukkige actie van doelman Maurits Visser.

De Eindhovenaren leken op weg naar de zege, maar Tom Boon besliste anders. De Belg, die zijn ploeg met drie doelpunten door de kwartfinales had geloodst, maakte vlak voor tijd gelijk vanuit een strafcorner (2-2).

Boon ook schlemiel

In de shoot-outs liet Wouter Jolie de kans liggen Bloemendaal naar de finale te slaan. Vervolgens schoot Thomas Briels Oranje Zwart op 6-5, waarna Boon Bloemendaals schlemiel werd door te missen.

Oranje Zwart treft maandag in de finale drievoudig winnaar UHC Hamburg, dat het Belgische Royal Daring met 2-0 versloeg.Titelverdediger Harvestehuder strandde al in de achtste finales.