In de kathedraal van Garissa bidden ze voor de slachtoffers
NOS Nieuws

Zoon prominente Keniaan betrokken bij aanslag

Een van de aanslagplegers van de aanslag op de universiteit van Garissa, was de zoon van een prominente overheidsfunctionaris. Dat heeft een woordvoerder van de Keniaanse overheid gezegd tegen persbureau AP.

Abdirahim Mohammed Abdullahi is de zoon van Abdullahi Daqara, een leider van een district in het Noord-Oosten van Kenia op de grens met Somalië en Ethiopië. Hij heeft rechten gestudeerd aan de universiteit van Nairobi.

Daqara zou zijn zoon vorig jaar als vermist hebben opgegeven. Mensen uit de omgeving van Abdullahi vermoedden dat hij naar Somalië was afgereisd.

Al-Shabaab

Terroristen van de islamitische terreurbeweging al-Shabaab pleegden de aanval donderdag. Daarbij zijn zeker 147 mensen omgekomen en er zijn nog mensen vermist.

Ook vier aanslagplegers kwamen om het leven. Inmiddels zijn vijf mensen aangehouden vanwege vermoedelijke betrokkenheid.

Tentoongesteld

De lijken van de daders werden gisteren tentoongesteld in Garissa. Mensen konden langskomen bij het mortuarium om de lichamen te zien. Veel mensen maakten gebruik van die gelegenheid.

De bezoekers hielden vaak mondkapjes of lappen voor hun mond wegens de grote stank van ontbinding. De medewerkers van het mortuarium probeerden de lucht van verrotting tegen te gaan door luchtverfrisser op de lijken te spuiten.

Later werden de lichamen achter in een pick-uptruck geladen en naar een schoolplein gereden. Daar kwamen nog eens zo'n 2000 mensen op af.

  • EPA
    Mensen proberen bij het mortuarium een glimp op te vangen van de lichamen
  • EPA
    Vanwege de sterke geur van ontbinding hadden veel mensen iets voor hun mond en neus
  • EPA
    De vier kwamen om bij de bestorming van de universiteit
  • EPA
    De lijken werden door de autoriteiten grotendeels ontkleed tentoongesteld
  • EPA
    Met luchtverfrisser werd geprobeerd de stank tegen te gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl