Memphis Depay en Luuk de Jong

Gretig PSV moeiteloos langs verzwakt Twente

PSV heeft zonder al te veel moeite de uitwedstrijd tegen FC Twente gewonnen. De Eindhovenaren, die in 2005 voor het laatst een eredivisieduel met Twente in Enschede wonnen, zegevierden met 5-0.

Vanwege blessures en met het oog op het duel van dinsdag met PEC Zwolle in de halve finales van de beker, trad Twente bepaald niet aan met het sterkste elftal. Zo liet trainer Alfred Schreuder de 20-jarige Peet Bijen en de 18-jarige Joachim Andersen opdraven, twee spelers uit het beloftenteam van Twente.

Twente hield dan ook niet heel lang stand tegen een gedreven openend PSV dat al voor rust de zaakjes op orde had. De eerste grote kans was nog wel voor Twente, maar Andersen zag zijn schot uit de draai knap gekeerd worden door de alert reagerende doelman Jeroen Zoet. Daarna stelde PSV razendsnel orde op zaken.

Jeffrey Bruma scoort de 0-2

Duel voor rust al beslist

Luuk de Jong opende na een klein half uur het bal namens PSV; hij scoorde uit de rebound na een schot op de paal van Luciano Narsingh. Jeffrey Bruma maakte er even later met een kopbal uit een corner van Adam Maher 2-0 van en op slag van rust was het pleit wel beslecht na een droog en doeltreffend schot van Georginio Wijnaldum.

Na rust lieten De Jong en Narsingh kansen om de score verder uit te bouwen onbenut. Memphis Depay voegde daarna nog twee treffers toe aan zijn totaal. Een kwartier voor tijd scoorde hij na een dieptepass van Wijnaldum en een paar minuten later tekende de topscorer van de eredivisie met zijn negentiende treffer ook voor de 5-0.