Silvio Berlusconi
NOS Nieuws

Berlusconi's Forza Italia in zwaar weer

Forza Italia, de partij van Silvio Berlusconi, verkeert in zwaar weer. De partij staat vierde in de peilingen voor de regionale verkiezingen in mei. De partij krijgt zo'n 12 procent van de stemmen.

De afgelopen weken hebben verschillende prominente leden Forza Italia verlaten, of kritiek geuit op Berlusconi en zijn partij. Twee weken geleden stapte Sandro Bondi uit de partij. Bondi was lange tijd een bondgenoot van Berlusconi.

Vandaag sloot Berlusconi's kandidaat om gouverneur van de zuidelijke regio Apulië te worden zich aan bij de fractie van de dissidente Forza Italia-leider Raffaele Fitto.

Geen politieke lijn

Europarlementariër Fitto legde in een blog uit wat er volgens hem mis is met de partij. Hij zegt dat negen miljoen kiezers de partij verlaten omdat Forza Italia een partij zonder geloofwaardige politieke lijn is. De partij houdt zich, volgens Fitto, niet meer aan zijn eigen regels. Ook heeft hij kritiek op Berlusconi en de groep prominenten om hem heen, die volgens hem geen democratische legitimiteit hebben.

Berlusconi, die drie keer premier van Italië was, riep gisteren zijn partijgenoten op om een eind te maken aan de ruzies in de partij. Hij waarschuwde de leden dat zij de partijregels moeten accepteren en loyaal de lijn van de meerderheid moeten volgen. En als ze besluiten de partij te verlaten, moeten ze dat in stilte doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl