Bram van Polen werd matchwinner tegen Willem II

Kleine thuiszege PEC Zwolle op Willem II

PEC Zwolle heeft in eigen huis een kleine en moeizame zege geboekt op Willem II. De nummer zeven van de eredivisie was de Tilburgse nummer acht met 1-0 de baas.

Er klonk boegeroep van de tribunes toen de spelers na drie kwartier de kleedkamers opzochten en geheel onterecht was het gemor niet. Het tempo lag namelijk bijzonder laag in de eerste helft en behoudens een kopbal van Jesper Drost, die door Robbie Haemhouts op de lijn werd gekeerd, gebeurde er helemaal niets.

Ook na rust duurde het lang voor er sprake was van enige opwinding. Zo hadden de Tilburgers na een uur spelen nog altijd geen enkel schot op doel gelost. PEC drong gaandeweg wat meer aan en dwong ook wat kansjes af. Stef Nijland schoot naast en over en de na 67 minuten voor hem ingevallen Tomas Necid kreeg de bal net niet langs verdediger Stijn Wuytens.

Bart van Hintum in duel met Terell Ondaan (r)
    Willem II-trainer Jurgen Streppel baalt van een gemiste kans
    Joost Broerse blokkeert een hoogstandje van Samuel Armenteros

Van Polen matchwinner

Een kwartier voor tijd kwam PEC op 1-0 en het verdiende die voorsprong ook, al was het maar vanwege de grotere werklust. De bal kwam uit een indraaiende hoekschop bij Bram van Polen die zonder te dralen de bal tegen de touwen peerde. Kort daarna schoot Wout Brama op de paal en miste Drost uit de rebound.

Willem II kreeg in blessuretijd zijn beste kans via Mitchell Dijks, wiens pegel knap gekeerd werd door doelman Warner Hahn.