Tom Boon schiet Bloemendaal met een hattrick naar de halve finales

Bloemendaal knokt zich naar laatste vier EHL

Bloemendaal heeft zich met de grootst mogelijke moeite geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League, al zag het daar in het duel met KHC Dragons lange tijd niet naar uit. Pas in de slotfase boog de thuisploeg een 3-1 achterstand om in een 4-3 zege.

Op eigen veld kwam Bloemendaal er in het eerste halfuur nauwelijks aan te pas. Dragons, dat een eerste grote kans al had gemist, kwam in de vijfde minuut op voorsprong door een knappe strafcornerrebound van Felix Denayer. Hij joeg de bal vanuit de lucht met zijn backhand tegen de touwen.

Vijf minuten later was het al 2-0 toen Mathew Cobbaert door de benen van doelman Jaap Stockmann raak schoot. In de dertigste minuut deed Bloemendaal eindelijk wat terug. Diede van Puffelen werkte van dichtbij de 2-1 binnen.

Bloemendaal knokt zich langs KHC Dragons

Bloemendaal groeit

Gesteund door die treffer groeide de thuisploeg na de rust in de wedstrijd. Het leverde kansen op voor Tom Boon en Rogier Hofman, maar de Belgische keeper stond of lag de gelijkmaker in de weg en kreeg daarbij bovendien hulp van de lat.

Aan de andere kant was het wel raak toen Dragons vanwege een groene kaart voor Glenn Schuurman twee minuten een man meer op het veld had. Florent van Aubel tekende voor de 3-1, opnieuw door de benen van Stockmann.

Ommekeer

Daarmee was de wedstrijd echter niet gespeeld. In het laatste kwartier sloeg uitgerekend een Belg in Bloemendaalse dienst toe met een hattrick. Boon maakte de aansluitingstreffer uit een strafcorner, zorgde voor de gelijkmaker met een knappe tip-in bij de tweede paal en besliste het duel door een strafbal te benutten.

In de slotfase belegerde Dragons het Bloemendaalse doel met een extra man op het veld, dit keer omdat de doelman had plaatsgemaakt voor een veldspeler, maar Stockmann onderscheidde zich met enkele goede reflexen.