Joost Luiten in actie in de tweede ronde op het Houston Open
NOS Sport

Luiten mist cut op Houston Open

Voor Joost Luiten zit het Houston Open er na twee dagen al weer op. De Bleiswijker verbeterde zich wel flink dankzij een ronde van 69, maar miste met zijn totaal van 142 (-2) de cut op een slag.

Luiten was goed voor vijf birdies en twee bogeys op de baan die traditioneel zo geprepareerd wordt dat hij zo veel mogelijk lijkt op die van Augusta. Daar wordt komende week de Masters gespeeld. Luiten kende geen goede aanloop naar het eerste major van het jaar. Hij speelde vier toernooien op de Amerikaanse tour. Hij werd een keer elfde en een keer 46ste en in zijn laatste twee toernooien miste hij de cut.

Phil Mickelson kent wel een goede voorbereiding op de Masters. De Amerikaan, tweevoudig winnaar in Augusta, ging rond in 67 slagen en gaat alleen aan de leiding in Texas. Mickelson heeft met 133 een slag voorsprong op de Canadees Graham DeLaet en zijn landgenoot Luke Guthrie.

Tiger Woods, viervoudig Masterswinnaar, liet vrijdag weten zijn rentree in Augusta te maken na een afwezigheid van twee maanden vanwege een rugblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl