Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben het ticket voor Rio 2016 binnen bereik
NOS Sport

Bekkering en Duetz hebben Rio binnen bereik

Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben de plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in eigen hand. Bij de Sofia Cup ligt het 49erFX-duo met alleen de medalrace nog te gaan op de derde plaats.

Om zich te plaatsen moeten Bekkering en Duetz allereerst eindigen bij de eerste vier in het eindklassement in Sofia. Dan zijn ze heel dicht bij plaatsing voor de Olympische Spelen. Het duo moet dan nog wel voldoen aan kwalificatie-eisen bij de EK en de WK maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit lukt.

Heiner ook op koers

Ook Nicholas Heiner ligt op koers voor Rio 2016. De wereldkampioen in de Laser moet in Sofia Rutger van Schaardenburg achter zich houden. Heiner staat na de laatste reguliere race op plek twee, Van Schaardenburg staat zevende. De achterstand op Heiner kan Van Schaardenburg niet meer goed maken. De zeilers beginnen nu aan nieuw selectietraject: degene met het best opgetelde resultaat op de EK en WK van dit jaar, wint het ticket naar Rio.

Heiner is maar wat blij met zijn prestaties in Sofia. "Het eerste doel is bereikt. De selectiestrijd in de Laserklasse ligt weer helemaal open", liet hij weten. "Nu nog proberen morgen op het podium te eindigen. Maar ik ben heel blij dat mijn resultaten zo goed zijn dat het op de voorlaatste dag afgehandeld is."

Heiner is vooral trots dat hij er twee cruciale momenten stond en goed presteerde. "Het kan nog beter, maar we zijn vooral blij dat onze eigen plan goed uitpakt op het juiste moment, onder druk. In het begin van de selectiestrijd liep ik natuurlijk achter de feiten aan. Ik heb het nu eindelijk zelf in handen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl