NOS Nieuws

Ruzie met bijl mondt uit in fatale schietpartij

  • SQ Vision Mediaprodukties
  • NOS

In Breda is een 28-jarige man neergeschoten bij een winkelcentrum in een woonwijk. Hij is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen is bezweken.

De politie heeft kort na het incident twee verdachten aangehouden. Het zijn mannen van 30 en 35.

Op de plaats waar de gewonde man lag, zijn een bebloede hakbijl en een steekwapen gevonden. Wat daarmee is gebeurd, onderzoekt de politie nog.

Vechtpartij

Volgens een lokale bron hadden enkele mannen ruzie gekregen op het parkeerterrein bij het winkelcentrum. Een van hen ging vervolgens een steekwapen en een bijl halen. Daarna ontstond een vechtpartij en werd een van de betrokkenen met zo'n zes schoten neergeschoten.

Daarna renden twee verdachten weg. Een van hen is even later in een rode Mini Cooper gestapt en weggereden. Onduidelijk is of dit de verdachten zijn die later werden opgepakt.

Gereanimeerd

Ambulancemedewerkers hebben de gewonde man gereanimeerd, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. De politie zette een groot gebied af voor sporenonderzoek. Ook een auto op de parkeerplaats is onderzocht.

De politie sluit niet uit dat er meer verdachten zijn dan de twee arrestanten. In een Burgernet-bericht dat kort na het incident werd uitgegeven, werden mensen opgeroepen om uit te kijken naar de Mini Cooper.

De politie heeft een woning doorzocht in de buurt van het parkeerterrein. Wat daar is aangetroffen, kan een woordvoerder niet zeggen.

De man die in Breda werd neergeschoten, is overleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl