Media bij de koosjere supermarkt in Parijs
NOS Nieuws

Gegijzelden Parijs klagen media aan

Zes mensen die de gijzelingsactie in een koosjere supermarkt in Parijs hebben overleefd, klagen meerdere Franse media aan omdat die roekeloos met hun veiligheid zouden zijn omgegaan. Het gaat om zes gegijzelden die zich hadden verstopt in een koelcel in de kelder van de supermarkt.

Een advocaat van het zestal hekelt met name de tv-zender BFMTV. Die maakte de schuilplaats live in de uitzending bekend, terwijl gijzelnemer Amedy Coulibaly voor in de winkel nog mensen onder schot hield.

In gevaar

Andere media namen het bericht over. Ze hebben daarmee de meest basale beginselen geschonden en de levens van de gegijzelden in de koelcel in gevaar gebracht, zegt advocaat Klugman.

Het Openbaar Ministerie in Parijs onderzoekt de aanklacht. Of de nieuwszender inderdaad voor de rechter moet verschijnen, wordt later bepaald.

Charlie Hebdo

De gijzeling in de koosjere supermarkt was twee dagen na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Gijzelnemer Coulibaly had banden met de daders van die aanslag, de broers Kouachi. Coulibaly schoot in de supermarkt vier mensen dood. Aan het einde van de dag werd hij door de Franse politie zelf doodgeschoten.

BFMTV maakt zelf geen melding van de aanklacht en is volgens de krant Le Parisien ook niet bereikbaar voor commentaar. Eerder had hoofdredacteur Béroud wel toegegeven dat het noemen van de schuilplaats ongepast en fout was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl