NOS Nieuws

Eigenaar gecrashte Ferrari: zo'n auto is er gewoon niet meer

Hotelbediende rijdt Ferrari total loss

Een opvallende foto deze week op Twitter: een Ferrari die zich in een winkelpui in Rome heeft geboord. De Nederlandse eigenaar, Teo van Maastricht, reageert bij Omroep Brabant luchtig op de schade: "Het blijft maar materiaal, dus het is vervangbaar".

Na een toertocht met twintig andere Ferrari 's door Frankrijk en Italië, logeerde de Brabander in een Romeins hotel. Zijn verzoek om de auto zelf te parkeren, werd vriendelijk van de hand gewezen. Dat zou iemand van het hotel doen.

Een hotelbediende greep zijn kans en besloot nog een rondje door de stad te rijden voor hij de auto zou parkeren. Daarbij nam hij het niet zo nauw met de verkeersregels: hij racete over een busbaan en reed tegen het verkeer in. De laatste bocht nam hij te ruim, waardoor de Ferrari in de etalage van een winkel belandde. De auto lag compleet in de prak.

Van Maastricht vertelt dat hij een telefoontje kreeg waarin gezegd werd dat er "een serieus" probleem was. "Ik denk: er zit een kras op. Maar toen ik daar om de hoek van het hotel kwam, zag ik iets waardoor ik even als aan de grond genageld stond, zeg maar."

Deze auto is wel bedoeld om te racen, maar niet om een winkel in te rijden, zei Van Maastricht over de actie van de hotelmedewerker. "Een dag hoofdpijn gun ik die man eerlijk gezegd wel, maar erger hoeft het ook niet te zijn. Hij zal dit ook niet bedoeld hebben en ik verwacht ook dat hij zo'n fout niet meer zal maken."

Met de verzekering van de Ferrari zit het wel goed, maar Van Maastricht vindt het wel erg zonde: "Het was mijn auto. Omgebouwd naar een GTO-uitvoering. Er stonden heel weinig kilometers op. Zo'n auto is er gewoon niet meer." Een vergelijkbare Ferrari is te koop vanaf 400.000 euro.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl