In een fabriek van Chrysler lopen Jeeps van de band
NOS Nieuws

Chrysler betaalt 138 miljoen na dood 4-jarige

Autofabrikant Chrysler moet 138 miljoen euro betalen aan een Amerikaans gezin vanwege de dood van hun zoontje. Volgens een jury kwam het kind van 4 in 2012 om het leven door een slecht geplaatste brandstoftank van de Jeep Grand Cherokee. Jeep is een merk van Chrysler.

De auto waarin de jongen zat, werd van achteren aangereden door een pick-up. De brandstoftank, die aan de achterkant van de luxe terreinwagen zat, scheurde open en vloog in brand.

Als de brandstoftank op een andere plek in de auto had gezeten, had de jongen volgens de familie nog geleefd. De jury ging daarin mee.

Terugroepactie

In 2013 riep Chrysler anderhalf miljoen Jeeps terug vanwege onveilig geplaatste brandstoftanks. Het ging om auto's die zijn gebouwd tussen 1993 en 1998. De auto waarin de 4-jarige jongen verongelukte, rolde in 1999 van de band en viel dus niet onder de actie. Volgens Chrysler was er niets met het voertuig aan de hand. Het bedrijf gaat daarom in beroep tegen de opgelegde boete.

Ook al is het bedrag enorm, is het niet de hoogste schadevergoeding voor een dergelijk ongeluk. In 1999 moest General Motors een gezin ruim 1 miljard dollar betalen. Vier kinderen raakten zwaargewond toen hun auto van achteren werd aangereden en in brand vloog. Dat kwam door een fout van GM, vond de jury.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl