KPN-topman Eelco Blok
NOS Nieuws

KPN-topman ziet af van bonus van 425.000 euro

KPN-topman Eelco Blok geeft zijn extra bonus van 425.000 euro terug aan het bedrijf. Hij geeft daarmee gehoor aan een oproep van de vakbonden.

Die eisten eerder deze week dat Blok zijn bonus terugstort. De bonden dreigden anders de cao-onderhandelingen op scherp te zetten.

In een mail aan alle KPN-medewerkers zegt Blok: "De bonden hebben mijn beloning onderdeel gemaakt van de onderhandelingen. Het is in het belang van KPN en alle collega’s dat we de cao-onderhandelingen constructief en zuiver kunnen voeren. Deze gesprekken moeten niet gaan over mij, maar over de toekomst van KPN."

Ongepast

De bonden vonden de bonus van Blok ongepast. "Binnen één jaar tijd is de beloning voor Blok door bonussen met 50 procent gestegen naar 2 miljoen euro. En dat terwijl er tegelijkertijd enorm wordt bezuinigd op personeel", zeiden ze maandag.

Blok kreeg de extra bonus onder meer voor de verkoop van de Duitse dochter E-Plus. Een reguliere bonus van 548.000 euro geeft hij niet terug. Naast die bonussen krijgt hij een basissalaris van 850.000 euro.

Bonden tevreden

Vakbond FNV is positief over de beslissing van Blok. "Hij heeft er goed aan gedaan zijn bonus in te leveren", zegt FNV-voorzitter Ton Heerts. "De top moet niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan het belang van de rest van het bedrijf. Het is goed om te zien wat maatschappelijk verzet oplevert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl