Rutte: aan opsporing en berechting MH17 wordt hard gewerkt

Dat een van de mensen die mogelijk betrokken waren bij het neerhalen van MH17 is herkend als een hoge Russische officier, laat zien dat aan de opsporing en berechting hard wordt gewerkt. Dat antwoordde premier Rutte op vragen over de militair. De man is volgens Oekraïne de Rus Sergej Nikolajevitsj Petrovski.

Rutte wilde verder niet op vragen over de zaak ingaan. "Het onderzoek gebeurt in een onafhankelijk internationaal opsporingsteam dat door Nederland wordt gecoördineerd." Volgens de premier verloopt het onderzoek naar de ramp met de MH17 het best als de politiek zich er zo weinig mogelijk mee bemoeit.

Vervolging en berechting

Rutte herhaalde dat het nog steeds een van de prioriteiten van het kabinet is dat de daders worden berecht. Ook minister Van der Steur zei dat hij er alles aan zal doen om de vervolging en berechting van de daders mogelijk te maken.

Verder wilde hij er weinig meer over kwijt dat er al "heel lang veel ontwikkeling in de zaak zit", maar dat het een ingewikkelde operatie is. Ook hij verwees naar het internationale opsporingsteam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl