Havana, Cuba
NOS Nieuws

Airbnb nu ook in communistisch Cuba

Amerikanen die naar Cuba gaan kunnen vanaf vandaag ook via Airbnb een kamer of appartement huren. Als een van de eerste Amerikaanse bedrijven is de verhuursite nu ook in het communistische land actief.

Decennialang konden Amerikaanse bedrijven door een embargo niet actief zijn op de Cubaanse markt. Dat embargo is nog niet opgeheven, maar in januari verlichtte de Obama-regering een paar restricties, waardoor Airbnb nu ook in Cuba overnachtingen kan aanbieden.

Er zijn meteen zo'n 1000 huizen en kamers beschikbaar, waarvan bijna de helft in de hoofdstad Havana.

Alleen Amerikanen

Vooralsnog kunnen alleen Amerikanen een boeking doen. En Amerikanen kunnen nog altijd niet zomaar naar Cuba reizen, maar alleen als hun trip valt onder 1 van de 12 categorieën die de Amerikaanse overheid sinds kort toestaat. Daarbij gaat het onder meer om familiebezoek, journalistiek werk en religieuze, educatieve of humanitaire activiteiten. Gewoon toerisme is dus nog niet mogelijk.

Drie maanden lang zijn vertegenwoordigers van Airbnb in Cuba bezig geweest om huiseigenaren bij de site in te schrijven. In Cuba bestaan al duizenden zogeheten casas particulares, huizen van particulieren waar toeristen in kunnen verblijven. Voor Airbnb was het dus redelijk simpel om aanbieders te rekruteren onder die casas particulares.

"We denken dat Cuba een van onze grootste markten kan worden in Latijns-Amerika", zegt regiodirecteur Kay Kuehne. Volgens hem verwelkomen zowel de Cubaanse als de Amerikaanse autoriteiten de komst van Airbnb. Sinds Obama aankondigde de relaties met Cuba te willen normaliseren komen er meer bezoekers naar het eiland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl