Marcos van der P. en Enise B.
NOS Nieuws

Moet gangsterduo jarenlang de cel in?

Antonio Marcos van der P. en Enise B. horen vanmiddag van de rechter of ze voor lange tijd de cel in moeten. Het Openbaar Ministerie heeft respectievelijk 16 en 14 jaar cel geëist tegen de twee.

Van der P. (26) en B. (20) pleegden in februari vorig jaar een reeks gewelddadige inbraken. Dat leidde tot een klopjacht op de twee. Ze vluchtten naar Duitsland waar ze werden opgepakt. Volgens het OM zijn ze onder meer schuldig aan poging tot doodslag, mishandeling, afpersing en bedreiging.

Tijdens de behandeling van de zaak zaten de twee hand in hand in de rechtszaal. "Het zijn de momenten dat ze elkaar kunnen zien. Je zou dus verwachten dat ze om 13.00 uur bij de uitspraak zijn", zegt verslaggever Joris van de Kerkhof.

Verliefd stelletje

Zestien jaar is de hoogste straf die het OM kon eisen. Van der P., die al een strafblad heeft, gebruikte volgens het OM veel geweld. B. gebruikte minder geweld. Verder heeft het OM 110.000 euro schadevergoeding geëist voor de slachtoffers.

De advocaten van het duo noemden de eis van het OM buitensporig. Volgens hen zijn de twee niet extreem gewelddadig. Dat leverde op de publieke tribune boze blikken en gefronste wenkbrauwen op. Slachtoffers verklaarden eerder in de rechtszaal dat het duo als beesten tekeerging.

Van der P. en B. lijden volgens hun advocaten onder de "excessieve media-aandacht". Advocaat Plasman stelde tijdens de zaak dat het niet meer was dan "een verliefd stelletje dat delicten is gaan plegen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl