Rijlessen voor 13-jarigen in het NOS Jeugdjournaal
NOS Nieuws

Rijlessen vanaf 13 jaar? 1 april!

Kinderen vanaf 13 jaar mogen beginnen met rijlessen, zodat ze op 14-jarige leeftijd hun rijbewijs kunnen halen. Wel zijn er strenge regels: de kinderen moeten al een fietsrijbewijs hebben en zonder lange benen mag je ook niet meedoen. Het moge duidelijk zijn: dit was de traditionele 1-aprilgrap van het NOS Jeugdjournaal.

Er waren nog veel meer 1-aprilgrappen, vooral van bedrijven. Opnieuw een overzicht:

De Galaxy BLADE edge

Slim snijden

Elektronicafabrikant Samsung introduceerde 's werelds eerste slimme mes, dat dezelfde mogelijkheden biedt als een smartphone. De naam: Galaxy BLADE edge.

Simon Cowell op het briefje van 5 pond

Cowell op het pond

Muziekproducent en jurylid van het tv-programma X-Factor Simon Cowell komt op het briefje van 5 pond te staan, zegt het Britse tabloid The Sun.

Clarkson bekeerd

De Britse krant The Guardian doet ook mee en komt met het nieuws dat Jeremy Clarkson voor de krant komt werken. De ontslagen Top Gear-presentator zou opeens interesse hebben in de milieuproblematiek en willen meedoen met de Guardian-campagne om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Ook The Independent en muziekmagazine Clash haalden grappen uit met Clarkson.

Bereden politie

De politie in Australië krijgt de beschikking over kamelen. Die komen goed van pas om de outback te patrouilleren, staat in een persbericht.

Marmite of niet?

De makers van de bekende kruidenpasta komen met een nieuw product: Marmite Clear. Een woordvoerder zegt dat er 15 jaar is gedaan over de ontwikkeling van deze nieuwe spread.

Springen naar het bovenste schap

De Britse supermarktketen Tesco heeft trampolines bedacht in hun winkels, zodat klanten altijd bij het bovenste schap kunnen.

Hailo Piggy Back

Spring maar achterop

Bij taxi-bedrijf Hailo kan je nu niet alleen een auto bestellen, maar ook een ritje op iemands rug. "Een nieuwe manier om door de stad te reizen", zegt het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl