NOS Voetbal

Hiddink kan niets met opportunisme

Hiddink: vaker stormen meegemaakt

Guus Hiddink beseft dat hij de voorbije dagen het middelpunt is geweest van een fikse storm, maar de bondscoach laat zich daar naar eigen zeggen niet door van de wijs brengen. Dankzij de indrukwekkende winst dinsdag op Spanje is de orkaan van kritiek die losbarstte toen teleurstellend gelijk werd gespeeld tegen Turkije, weer enigszins geluwd.

Dat opportunisme is de gelouterde Hiddink niet vreemd. "Ik ben niet de jongste in het vak, ik heb wel vaker van die stormen meegemaakt", zegt Hiddink een dag na de winst op Spanje. "Ik kan er inmiddels wel een beetje doorheen kijken. Dat is voetbal. Ik snap dat er geprovoceerd wordt, want dat geeft weer reactie en aandacht. Vervolgens is er weer meer verkoop. Zo werkt de industrie."

De bondscoach probeert het opportunisme naast zich neer te leggen. "Ik kan er verder weinig mee. Er wordt zoveel gespeculeerd. Ik kan niets anders dan mijn werk met plezier doen."

Kooigevechten

Dat plezier zit voor Hiddink, in tegenstelling tot het verleden, niet meer in het vele contact met de media. "Het is zo complex geworden, er is zoveel aandacht. Als je naar de persconferenties kijkt: dat zijn langzamerhand meer kooigevechten geworden. Men naait elkaar een beetje op links en rechts, maar ik vind dat niet leuk. Daar ben ik eerlijk in."

De bondscoach haalt zijn voldoening voorlopig uit het werken met de selectie en zijn staf. Hiddink: "Zolang de spelers en de staf zich niet van mij afkeren, en daar heb ik wel antennes voor, is dat de kern van het werk. Als een team niet meer reageert op waar ik mee bezig ben, dán moet ik gaan nadenken. Maar dat is niet zo. Dan voel ik het wel aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl