Bloemendaal met overmacht naar kwartfinales EHL

Bloemendaal verplettert Pomorzanin in EHL

Bloemendaal heeft op overtuigende wijze de kwartfinales van de Euro Hockey League bereikt. Op eigen veld was de vice-kampioen van Nederland met 14-2 te sterk voor Pomorzanin Torun uit Polen. Daarmee is het de doelpuntrijkste wedstrijd in het achtjarig bestaan van de EHL.

De wedstrijd was amper twee minuten oud of Bloemendaal had het Poolse verzet al gebroken. Tom Boon, topscorer in de hoofdklasse, opende de score en zette drie minuten later ook de 2-0 op het bord. Bij de rust was de score al opgelopen tot 8-0 door treffers van Diede van Puffelen, Pelle Vos, Simon Gougnard (2x), Roel Bovendeert en nogmaals Boon.

In de tweede helft ging Bloemendaal door waar het gebleven was. Daniël Aerts, Van Puffelen en Bovendeert tilden de score naar 11-0. Daarna nam Bloemendaal gas terug, wat Michal Nowakowski de kans gaf de Poolse eer te redden. Boon zette het verschil weer op elf treffers, waarna Michal Kunklewski zelfs een tweede Poolse treffer wist te maken.

Het slotakkoord was echter voor Bloemendaal dat via Dominic Aerts en de vijfde treffer van Boon de eindstand op 14-2 bracht.

In de kwartfinales, die zaterdag op het programma staan, treft Bloemendaal het Belgische KHC Dragons.