Minister Dijsselbloem komt de Tweede Kamer binnen. Hij is gisteren medisch behandeld aan zijn arm.
NOS Nieuws

Dijsselbloem: Zalm kende mijn bezwaren

Minister Dijsselbloem van Financiën zegt dat hij verschillende keren met bestuursvoorzitter Gerrit Zalm heeft gediscussieerd over de loonsverhoging voor de raad van bestuur van ABN Amro. "Zalm en ik weten dat we het hierover oneens zijn. Dat hebben we elkaar vorig jaar meerdere keren verteld."

Dijsselbloem weerspreekt hiermee het beeld dat Zalm over de situatie schetst, namelijk dat Dijsselbloem beloofd zou hebben de salarisverhoging te verdedigen.

"Geen sprake van instemmen"

"Er was geen sprake van instemmen van mijn kant. Het besluit was namelijk al in 2012 genomen door de toenmalige minister. Daarom heb ik ook niet gezegd 'het kan niet en het mag niet'. Ik heb ook niet gedreigd en met vuisten op tafel geslagen."

Volgens Dijsselbloem heeft hij beloofd dat hij de formele kant van de loonsverhoging zou verdedigen, zoals hij in de Tweede Kamer heeft gedaan. "Maar ik heb hem ernstig in overweging gegeven dat dit tot veel gedoe en kritiek zou leiden."

Het feit dat de raad van bestuur inmiddels de loonsverhoging heeft teruggedraaid, ziet hij als een bevestiging van zijn standpunt dat de loonsverhoging onverstandig was.

Kwesties

De beursgang gaat meer tijd kosten dan het kabinet had voorgenomen door "een aantal kwesties die we al hadden, waar nog een aantal vragen bij zijn gekomen".

Dijsselbloem noemt als voorbeeld het overtreden van interne regels door ABN Amro in Dubai, een kritisch rapport van toezichthouder DNB over een link met president Poetin en de loonsverhoging van 100.000 euro.

Dijsselbloem: mijn lijn verandert niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl