Een Hema-filiaal in Leiden
NOS Nieuws

Topman Hema stapt op

Topman Ronald van Zetten vertrekt bij Hema. Hij heeft 12 jaar aan het roer gestaan bij de winkelketen. Afgelopen twee jaar kreeg hij veel kritiek vanwege tegenvallende resultaten. "Die crisis heeft ook impact op hem gehad", zegt een woordvoerder. "Maar daar heeft zijn vertrek niets mee te maken."

De laatste tijd trekt de omzet weer wat aan en dat is een goed moment voor Van Zetten om het stokje over te dragen, zo legt de woordvoerder uit. Van Zetten is op eigen initiatief opgestapt.

Tjeerd Jegen zal op 13 april 2015 de leiding overnemen. Jegen is Nederlander en was tot voor kort directeur bij een onderdeel van Woolworths Australia.

topman Hema stopt na 12 jaar

"Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ons bedrijf op koers ligt na een moeilijk overgangsjaar", zegt Van Zetten. De komende jaren blijft hij als adviseur betrokken bij Hema.

De eigenaar van Hema is het Britse investeringsbedrijf Lion Capital. In het persbericht bedankt Lion Capital de Nederlander voor zijn leiderschap gedurende deze moeilijke periode.

Verlies

Hoe Hema het afgelopen jaar heeft gepresteerd wordt pas in mei bekend. Vandaag zegt het bedrijf dat het beter gaat met het bedrijf. De omzet in de eerste maanden van dit jaar is weer gegroeid. "Het aantal transacties steeg met 6 procent ten opzichte van 2014."

De laatste officiële cijfers komen uit het derde kwartaal van vorig jaar, toen leed Hema een verlies van bijna 15 miljoen euro. De verkopen in augustus en september hadden te lijden onder de ombouw van de winkels. De modeverkopen hadden last van het warme najaarsweer, bij levensmiddelen en horeca ging het juist weer beter. De verkoop van huishoudelijke artikelen stond een beetje onder druk. Online deed Hema het wel beter.

Hema heeft 11.000 medewerkers en is actief in 7 landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl